Güneş falı iki farklı yöntem ile bakılabilen bir fal yöntemidir. İlk falı yöntemi pratik ve yapılması kolay bir yöntem olup yonca falı ile benzerlik göstermektedir. Bu yöntemde fal için öncelikle güneşin yakından çekilmiş resmi alınır.
Resim alındıktan sonra ucu sivri olan bir kurşun kalem alınır. Resim önünüze yerleştirilir ve çeşitli kısımları numaralandırılır. Numaralar 1-10 arasında sayılar olmalıdır. Daha sonra gözü kapalı bir şekilde kurşun kalem gezdirilir ve çıkan numaralara göre yorumlanmalar yapılır.
İkinci güneş falı yöntemi ise medyumlar tarafından yapılabilen ve yapılması zor olan bir fal yöntemidir. Bu fal yönteminde güneş ışıklarının rahatlıkla fark edilebildiği bir öğle vaktinde yapılabilir. Genellikle bu fal 4 yılda 1 yapılabilen bir fal yöntemidir. Genellikle güneş tutulması sırasında veya güneşin dünyaya ışınlarının daha belirgin olduğu zamanlarda yapılır. Falı yapmak için hayal gücünüzün yüksek olması ve görsel hafızaya sahip olunması gerekir. Faldaki temel amaç güneş izlenirken ilerleyen ışınları ve ışıkları takip edebilmektir. Daha sonra ışınların geliş açısına göre yorumlamalar yapılabilir. Falı bakmanın basit bir yöntemi daha varır. Güneşi izleyebileceğiniz bir gölgeliğe oturup niyetinizi edersiniz. Daha sonra sizin yakınlarınıza öğle vakitlerinde bir güneş ışığı yaklaşır ise niyetinizin olacağı anlamına gelir. Güneş ışığı gelmez ise her 6 ayda bir deneyebilirsiniz. 5 ve üstü denemelerinizde güneş ışığı isabet etmez ise niyetinizin gerçekleşmeyeceği ortaya çıkar.